Ecodorp Klein Oers is een dorp waarbij verbinding centraal staat. De verbinding met de natuur en elkaar. We streven naar het verkleinen van onze voetprint en het vergroten van ons bewustzijn gericht op het milieu en sociale cohesie. Daarnaast streven we naar een deel zelfvoorzienendheid waardoor we minder afhankelijk zijn van overheidsvoorzieningen. We zijn een living lab op het gebied van low tech en high tech innovaties.

Er komen 5 woonhoeves met in totaal 40 woningen, een dorpshuis met gezamenlijke ruimte, waar ook samen wordt gekookt (het scheelt nogal of je 1 of 40 kooktoestellen laat verwarmen). Deeleconomie is ook een onderdeel van Klein Oers. We delen voorzieningen zoals gereedschap, wasmachines, diepvriezers, bakfietsen en auto’s. Daarnaast is er zeker ruimte voor privacy en zelfstandigheid. De woningen zijn kleiner dan gebruikelijk en bestaan uit eengezinswoningen (2 a 3 slaapkamers)  met openslaande deuren richting de privé tuin, die grenst aan een grote gezamenlijke permacultuurtuin. In het kader van meergeneratiewonen beschikt Klein Oers ook over een aantal appartementen en 0-treden woningen.

Intussen hebben we een wachtlijst voor huurders, maar er zijn nog een paar koopwoningen beschikbaar. Wil je hier kans op maken? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op zaterdag 11 juni. Aanmelden kan via de website www.kleinoers.nl