We nodigen je als ecodorpinitiatief van harte uit voor het volgende netwerkweekend van het Ecodorpennetwerk. We zijn te gast bij het Levende Dorp “in aanplant” te Dalfsen. Het thema is ‘geld en grond’.

We kamperen op het terrein van de Meewerkplaats van Het Levende Dorp:
http://www.hetlevendedorp.nl/meewerkplaats

Voor de bijeenkomsten kunnen we binnen een aantal mooie ruimtes gebruiken.
Het Levende Dorp zorgt voor een buitenkeuken en ecotoiletten.

 

Het thema voor dit weekend is, zoals afgesproken, GELD & GROND:

De financiële aspecten en wat allemaal komt kijken bij het opbouwen van een Ecodorp en de juridische uitdagingen en mogelijkheden.

Programma:

Vrijdagavond nodigen we jullie, na een heerlijke soep-maaltijd uit, om te delen over jullie visie/ervaringen over het onderwerp GELD&GROND bij de deelronde ‘nieuws van de ecodorpen’.

Zaterdagmorgen komen er een aantal inspirerende inleiders en workshopgevers:

– Ad Vlems van ecodorp Boekel vertelt over hun rechtsvorm: een holarchische cooperatie

– Marieke van Ouwerkerk van De Verandering in Amsterdam is een expert op het gebied van rechtsvormen voor o.a. bewonersgroepen. Zij geeft een inleiding en is ‘s middags beschikbaar tijdens de open space voor verdieping. www.deverandering.com

– Jan Vermeulen en Bas Poppe van Humalaya en Cosmovolente nemen ons mee rond het thema ‘organisatievorming in de nieuwe tijd/lerende organisaties en systeemdenken’, geïnspireerd op het ‘U-proces’ van Otto Scharmer, Joe Jawoski en Peter Jenge. Ook zij zijn ‘s middags aanwezig met verdiepende workshops tijdens de open space. www.cosmovolente.nl Zaterdagmiddag hebben we open space: op bovenstaande en andere inspirerende en dringende onderwerpen kunnen we dieper ingaan met elkaar. Ook bestaat de mogelijkheid de woonplekken in het bos van de Levende Dorpers te bezoeken.

Zaterdagavond TedTalk van Kosha Joubert (voorzitter GEN) ‘van apartheid naar ecodorpen’, klankschalen, DJ en kampvuur.

Zondagmorgen presenteert zich het kersverse bestuur van de Stichting Ecodorpennetwerk! Henry Mentink, de voorzitter, is vanuit Italië aanwezig via skype. Alle kringen presenteren hun activiteiten, vertellen hun inspirerende plannen en geven aan hoe initiatieven of mensen kunnen deelnemen.

Zondagmiddag Na een meewerkklus voor het Levende Dorp is er nog een open space ronde en daarna de oogst en afronding van het weekend.

 

Kosten

Vooralsnog hebben we nog wat weinig aanmeldingen, dus houden we de entree even op 30,-. Als er meer aanmeldingen komen, kan de deelnameprijs omlaag naar ca 25,-.

Het eten gaat op potluck basis, hiervoor geldt, breng zoveel als mogelijk is thuis bereidde gerechten mee, die alleen opgewarmd hoeven te worden. Totaal voor 2x ontbijt, 2x lunch en een keer diner.

Voor de vrijdagavond wordt er soep gemaakt en kan je je zelf meegebrachte broodje erbij eten.

 

Meebrengen

Tentje, slaapmatje en slaapzak, evt kussen Een matje, kussen e.d. om buiten in een cirkel te kunnen zitten Bord, mok of beker en bestek voor jezelf (Liever geen glas aangezien er veel mensen op blote voeten lopen) Werkkleding & werkschoenen, want natuurlijk gaan we ook weer samen een klus klaren.

Muziekinstrumenten

En verder datgene wat jij nodig hebt om je comfortabel te voelen.

 

Hulp bij opbouwen vooraf:

Welkom, graag aanmelden bij Bouwie; bouwie@hetlevendedorp.nl

 

Aanmelding

Terra regelt de aanmeldingen, meldt je aan via:

netwerkweekend@ecodorpennetwerk.nl

Maximaal 30 aanmeldingen, dus meld je snel aan!

 

Adres

Westerkampen 34
7722 TK Oudleusen/ Dalfsen

 

Vervoer

Ivm beperkte parkeerruimte, is de vraag zoveel mogelijk samen te rijden, of met het openbaar vervoer te komen.

Trein tot station Dalfsen, daar komt een buurtbus Syntus buslijn 591  (beperkte tijden van rijden), vraag of je uit kan stappen op de kruising tussen Dommelerdijk en Kampendwarsweg, hiervandaan is het 8 min lopen, of kunnen we op verzoek heen en weer pendelen. http://www.buurtbusvechtdal.nl

Mocht je de bus missen kunnen we je ook op komen halen op station Dalfsen, bel Bouwie 06 23 31 40 55 voor de coördinatie.