woensdagavond 18 november  19.30-21.30u

Kansen voor Waterstof

Wat is het, hoe kom je eraan en wat kun je ermee als ecodorp of eco-project? Waterstof kan een belangrijke functie vervullen in de energietransitie, niet alleen in het verkeer, maar ook in de gebouwde omgeving. We beginnen bij de basis en gaan vervolgens na, wat de laatste ontwikkelingen zijn en de mogelijkheden voor bestaande of nieuwe woongemeenschappen om hiermee aan de slag te gaan.
De deskundige deze avond is dr. Mascha Smit. Zij is lector Duurzame Energie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Haar lectoraat wil oplossingen leveren waarmee duurzame energie als vanzelfsprekend toegepast kan worden, met eenvoudige, betrouwbare en betaalbare technologie. Ze doet onder andere onderzoek naar een waterstofopslagsysteem dat onderdeel moet worden van een zelfvoorzienende woning.

Maarten Barckhof, van Stichting Circulair Bouwen en Woonwerkgemeenschap
Babylon (in oprichting) zal het gesprek leiden.

Programma
19.30 uur. Alle deelnemers zijn ingelogd. Check-in en uitleg over Zoom (techniek en gedragsregels) onder leiding van Monique Wijn (GEN-NL) en Marian Aarts (CVEG).
20.00 uur. Presentatie door Mascha Smit onder leiding van Maarten Barckhof.
Tussendoor mogelijkheid om via de chat vragen te stellen en vervolgens live interactie.
21.00 – 21.30 uur. Afronding, evaluatie en voor wie wil, online napraten en ervaringen uitwisselen.

Praktische informatie
We maken gebruik van het programma Zoom. Hiermee kun je meekijken en -luisteren, maar ook vragen stellen, via de chat-functie en live. De presentatie wordt opgenomen. Mocht je als deelnemer niet in beeld willen, dan kun je de camera van je computer uitzetten. De opname en de getoonde materialen worden na afloop gedeeld via de website van GEN NL.
Meld je svp tijdig aan. We proberen zo goed mogelijk aan te sluiten bij de praktijk van ecodorpen. Geef daarom als je wilt bij je aanmelding in een paar korte zinnen aan, welke vragen er op dit thema bij jullie leven. Dan nemen we deze mee in de presentatie. Je kunt daarnaast ook tijdens de presentatie (via de chat) en erna (live) vragen stellen.

Aanmelden via deze link.

We vragen voor deelname een bedrag van €7,50 voor de onkosten.
Leden betalen slechts €5,-.

Lidmaatschap van GEN-NL kost €10,- per jaar.

Lidmaatschap als gemeenschap € 100,- of €10,- per bewoner.

Deze workshop is voor iedereen die…
– betrokken is bij (een initiatief voor het creëren van) een ecodorp
– interesse heeft meer te leren over toepassingen en de stand van zaken van waterstof.

– op iets grotere schaal dan een enkel huis zoekt naar oplossingen voor energieopslag.