9 t/m 11 januari 2015

 

Het weekend vond plaats in het goed geoutilleerde gebouw van Transition Town Deventer, Centrum de Groene Golf. Er waren ongeveer 25 deelnemers, een enkele kwam en een andere ging. Het programma laat ruimte voor netwerken en spontane lezingen van aanwezigen.

 

sfeer-9-(Custom)

Het hoge noorden wordt vertegenwoordigd door het Noordeland.

Vrijdagmiddag 9 januari komen de deelnemers vanuit de verschillende windstreken en ecoprojecten aan. Er is soep en brood.

‘s Avonds is er de mogelijkheid voor ieder om iets te vertellen over het eigen project.

 

ZATERDAG 10 JANUARI

Na het ontbijt doet Catharina met ons een oefening “Hoe ervaren wij de wereld”. Vanuit het niet zien van elkaar omdat we verdiept in eigen drukte langs elkaar heen lopen naar uiteindelijk een stilstaan tegenover  elkaar en de ander zien als de persoon die in staat is en bereid om de wereld tot een betere plek te maken.

 

Edward neemt ons mee....

Edward neemt ons mee….

Vervolgens neemt Edward ons mee op “De reis van de Held” Dit is ook de titel van het boek van Joseph Campbell, waarin hij het patroon schetst dat steeds terugkomt in onze sagen en mythen. Heel kort geschetst komt dat neer op het geroepen worden je gewone leven achter je te laten:  via beproevingen, een afdalen in de hel waar het gevecht op leven en dood plaatsvindt kom je als overwinnar terug naar de normale wereld. Je kunt nu in vrijheid de wereld dienen.

We gaan de held in onszelf ontdekken aan de hand van de volgende vragen:

  • Wat is je verhaal, waartoe werd je geroepen?
  • Wie was je mentor?
  • Wat is jouw gevecht op leven en dood? Wat is je allerdieptste kracht?
  • Hoe sta je in de wereld van nu?

We maken een tekening van ons verhaal en delen dit met elkaar in groepjes van 3.

sfeer-4-(Custom)

Onze eigen reis brengt ons dichter bij elkaar.

Het is een fijne oefening en brengt ons dicht bij onszelf en bij elkaar.

Na een overvloedige maaltijd is er de mogelijkheid om buiten te gaan werken met Paul: kloven van hout en hout verplaatsen. Anderen doen de Kundalinimeditatie, geleid door Nati.

 

 

 

 

 

 

 

Tijdens het weekend is het de bedoeling van de Kernkring meer hulp te krijgen. Er is veel te doen en er worden flappen neergelegd om meerdere kringen (naar sociocratisch model) in het leven te roepen. Met als domeinen:Kringen

 

  • Organisatie en informatie
  • Lobby, belangenbehariging
  • Educatie
  • Netwerken (incl. organisatie van weekenden en festivals)

Met de uitnodiging aan iedereen om zich ergens bij aan te sluiten.