Pas in maart 2018 heb ik de Ecodorpen movement ontdekt, daarvoor was ik ook al wel geïnteresseerd in duurzaamheid maar pas tijdens de Youth Exchange in het Ecodorp Findhorn in Schotland ontdekte ik ook de community kant van duurzaamheid. De verbinding die we als kleine community voor 2 weken met elkaar hadden en de verbinding met de rest van het universum. Ik wou the Global Ecovillage Network verder ontdekken en toen heb een jaar als EVS (het voormalige ESC) in het GEN Europe kantoor met communication gewerkt. Als communicatie vrijwilliger ben ik toen ook meegegaan naar de Ecodorpen conferentie in Estland. Daar voelde ik me nog meer empowered, zo veel mensen van Ecodorpen over heel Europa die bij elkaar komen om samen te werken aan een betere wereld.

Later heb ik ook meegedaan aan de training voor Youth leader en de training om te leren zelf Youth Exchange projecten te schrijven. Bij deze trainingen was er weer dezelfde magie en voel ik me heel dankbaar dat ik al de mooie mensen daar heb kunnen ontmoeten. Samen met Fanny uit het GEN Europe kantoor hebben we toen ook een applicatie voor een Youth Exchange in Spanje geschreven die Augustus 2019 gehouden is.

Hier heb ik geleerd dat dromen echt realiteit kunnen worden en ik zou graag andere jongeren willen ondersteunen om ook zo in contact te komen met de Ecodorpen movement.

Nu ben ik 20 jaar oud en studeer ik European Studies in Den Haag, werk online met NextGEN Europe en met GEN Nederland als contactpersoon voor de uitwisselingen en trainingen van Yes to Sustainability.