Mijn naam is Manouk Eenig.

In de zomer van 2016 ben ik in aanraking gekomen met het Ecodorpennetwerk. Het begon als een nieuwe uitdaging na beëindiging van een hele drukke baan en is uitgegroeid tot een nieuwe levenswijze.

Ik werd uitgenodigd om in september naar Denemarken te gaan, samen met 3 andere mensen. Om jongerenprojecten te ontwikkelen binnen Europa op het gebied van duurzaamheid, zelfvoorzienend leven en het leven in een ecodorp of gemeenschap.

Ik kwam terug met een aantal nieuwe jongerenprojecten, waar een jongerenuitwisseling naar Slovenië en Spanje er een van was.

Sindsdien is het Ecodorpennetwerk niet meer weg te denken uit mijn leven, waar ik zelf erg gelukkig van word. Dit ook mede dankzij mijn ouders, die zelf betrokken zijn bij een initiatief.

Ik heb eventmanagement en vrijetijdsmanagement gestudeerd en werk als leidinggevende in de horeca van een theater in Tilburg. Daarnaast ben ik zelfstandig ondernemer en ontwikkel verschillende projecten.

Naast dat ik nadenk over andermans vrije tijd, besteed ik mijn eigen vrije tijd graag met mijn lieve vriend, in gezelschap van mijn inspirerende ouders, in het theater waar ik werk en natuurlijk aan de projecten van het Ecodorpennetwerk. Je kunt wel zeggen dat mijn hobby’s ook mijn werk zijn. Mocht ik daarna nog tijd over hebben, dan lees en schilder ik.

Begin oktober 2017 ben ik begonnen aan een nieuw initiatief: NEXT GEN NL. Dit plan introduceerde ik bij het bestuur en sindsdien ben ik ook te vinden binnen het bestuur als jongeren vertegenwoordiger.