*** PERSBERICHT ***

 

Living Village; meer dan een festival!

 

DALFSEN –  Van 19 t/m 23 juni 2019 strijkt The Living Village neer in Dalfsen, Overijssel. Stichting het Levende Dorp organiseert voor de derde keer op rij dit experimentele festival, en werken daarmee toe naar het verwezenlijken van een Ecodorp. Met iedere verkochte ticket komt deze realiteit dichterbij. Vijf dagen staat het festival in het teken van duurzaamheid, milieu educatie, spiritualiteit, muziek, kunst, theater, gezondheid en gemeenschapsvorming.  Er zijn maximaal 3.500 kaarten beschikbaar.

 

Beweging kracht van co-creatie

Hoe ziet een samenleving er op haar best uit? Hoe stimuleren we elkaar om het beste uit onszelf en onze omgeving te halen? The Living Village laat dit zien, want The Living Village is meer dan een festival. Het is een beweging. Van over de hele wereld komt een bonte verzameling ‘creatives’ bij elkaar. Van duurzame ondernemers tot sufi-swirlers, van inheemse stamhoofden tot underground vuurartiesten, kunstenaars, muzikanten, groen-mensen, yogi’s en innovatieve ontwikkelaars. Ze nemen u mee op reis en laten zien hoe een wonderlijke, gezonde, eerlijke en duurzame wereld eruit kan zien.

 

Tijdelijk dorp gemoedelijk met een beetje magie

Living Village is een gemoedelijk dorp. Het prachtige terrein aan de rivier de Vecht is overzichtelijk. Door verdiepende workshops voel je je gauw verbonden met medebezoekers. Met een vrolijk en educatief kinderprogramma met bewegingstheater, workshops zaadbommen en natuurlijke tandpasta maken is het een echt familiefestival. De muziek stopt op tijd en de eerste yoga sessies beginnen om 8 uur ’s ochtends. De biologische foodtrucks helpen je aan je fruit juice in de ochtend. The Village Garden is een unieke plek in het dorp. Tijdens de vorige edities van het festival is hier in workshopvorm een voedselbosje aangelegd. Het overstijgt het tijdelijke festival karakter, en laat zien hoe samenwerking een stukje groen kan omtoveren tot florerend voedselbos.

 

Ecologisch en sociaal – Eco Transition Area

Sociale, ecologische, economische en culturele duurzaamheid – Eco Transition Area

De wereld verandert in rap tempo, duurzaamheid staat hoog op de agenda. Voorkomen van verdere klimaat verandering en de bijdrage die we persoonlijk kunnen leveren aan de duurzaamheidsdoelen die de Verenigde Naties heeft opgesteld, staan centraal.
Tijdens het festival wordt kennis gedeeld rondom duurzame energie, voedselbossen, biodiversiteit, ‘ontspullen’, circulaire economie, leven zonder afval, bio-based bouwen en tiny house ervaringen. Bezoekers krijgen concrete handvatten om een duurzame verandering te maken. GEN NL en Eco- leefgemeenschappen uit Nederland laten zien hoe je ‘samen-voorzienend’ kan leven. Interactieve workshops rondom sociocratische besluitvorming en anders omgaan met winst / kapitaal geven heldere methodes die je direct kan toepassen in groepsprojecten.

Ook jongeren leveren een actieve bijdrage in meerdere van de 160 interactieve workshops, waaronder zaterdagavond een workshop van Fridays for Future, de jongerenbeweging die aandacht vraagt voor klimaatverandering.

Er is een plek voor ‘Open Space’; bezoekers kunnen hun kennis en ervaringen delen met medebezoekers, door zelf een thema op te geven waarover ze in gesprek willen gaan.

In de kidsarea zijn doorlopend activiteiten voor kinderen en hun ouders.

 

Bewust in wording – Temple Grounds
Een betere wereld begint bij jezelf! Op de Temple Grounds leren bezoekers meer over zichzelf, zelfbewustzijn en -wording. Elke dag is er een vol yoga programma met keuze uit: acro-, yin-, vinyasa- en kundalini yoga. Ervaar diepe ontspanning bij een individuele sessie of helende massage. Of ga op reis in jezelf bij cacao-ceremonies, zweethutten, trance-dance of sufi whirling.

 

Sjamandada
Wat gebeurt er als spel, theater en kunst een centrale rol in ons dagelijks leven innemen? In de theatertent Sjamandada komt kunst tot leven en wordt de grens tussen realiteit en droom opgerekt. Een magische mengelmoes van experimentele performancekunstenaars die de liefde voor ontregeling delen. Uiteenlopende performers zullen het publiek verwonderen, ontregelen, doen schateren, van hun fundamenten lostrillen en her-wortelen in de toekomst.

 

Muziek
Drie vernieuwende muziek – en kunstenaarscollectieven uit Nederland bieden een divers aanbod. Stichting Colored Monkeys, de kersverse winnaars van de Pop Promotie Prijs, uit Deventer nodigt je uit in Monkey Town. In het bijzonder geven zij aandacht aan jong talent die muzikale experimenten aangaan. Lekker dansen op gypsy, pop rock, jazz, funk en hiphop. De Chill Out wordt gehost door de NightWatch Bar uit Amsterdam, waar je met een compleet natuurlijk energiedrankje in de hand kan relaxen bij ambient, downtempo, deephouse dj’s. Een groep talentvolle vuurartiesten uit Enschede creëren een magische ervaring bij Machine Elves met psytrance en ecstatic wereldmuziek.

 

Tickets

Kaarten zijn nu verkrijgbaar vanaf €146,- voor vijf dagen festival inclusief zes dagen camping. Voor een dagkaart betaal je tussen de €25,- en €49,50 afhankelijk van de dag. Meer info: thelivingvillagefestival.org