We leven op een plek, waar mensen geïnspireerd raken en eenheid ervaren met het universum, moeder aarde, met elkaar (samenleving, omgeving en community) en jezelf. Zij ligt in het buitengebied van Surhuizum, noordoost Friesland, vlakbij de grens met Groningen.

Het is een plek, die door ons in 2015 is aangekocht, maar het voelt niet dat dit stuk aarde ons bezit is. We proberen zo respectvol met het Land om te gaan. Het bestaat uit een grote woonboerderij (energielabel A) met 3 ha grond inclusief een oud meer van een kleine 1/2 ha. Het terrein is omzoomd met bomen, struiken en stukjes bos. Er is een sfeervol strobalen/ecohuis, wat dient als ontmoetingsplaats en activiteitencentrum. Er is een grote vuurplaats, zweethutplek, composttoilet, schuren en stallen, moestuinen, voedselbos/boomgaard (i.o.) en in het meer kunnen we zwemmen. Het geheel ligt binnen het Friese coulisselandschap.

We wonen er op dit moment permanent met z’n vijven, maar het appartement voor de zesde is bijna klaar. Er zijn verschillende appartementen binnen de woonboerderij. We houden ook de mogelijkheid open om meer woonruimte te creëren op het terrein.

Ecologie, duurzaamheid, kunst/creativiteit, permacultuur en persoonlijke- en spirituele groei zijn belangrijke inspiratiebronnen.

We leven hier samen, we werken hier samen, eten vaak samen en maken samen plezier. Er is ook een goede balans tussen privacy en gezamenlijkheid. Ons leven is gebaseerd op individuele vrijheid en natuurlijke verbinding.

We bewegen organisch mee met wat zich aandient en laten ons leiden door ingevingen en inspiraties. Dit gebeurt op een natuurlijke manier.

Onze bedoeling is om deze plek met veel mensen te delen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Kijk op www.landvaneen.nl en op de facebookpagina.

We verrijken de natuur op deze heerlijke plek door goede zorg. We zien dat veel mensen, waaronder wijzelf, hier geïnspireerd raken en hun hart meer en meer open stellen en zo meer verbinding, vrijheid en vervulling kunnen ervaren.

geschreven door Theo Teunissen