Land van Een

Het Land van Een ligt in het buitengebied van Surhuizum, noordoost Friesland, vlakbij de grens met Groningen. Het is 3 jaar geleden door ons aangekocht.

Het bestaat uit een grote woonboerderij (energielabel A) met 3 ha grond inclusief een oud meer van een kleine 1/2 ha. Het terrein is omzoomd met bomen, struiken en stukjes bos. Er is een sfeervolle strobalen/ecohuis, die dient als ontmoetingsplaats en activiteitencentrum. Er is een grote vuurplaats, zweethutplek,  composttoilet, schuren en stallen. moestuinen, voedselbos/boomgaard (i.o.) en in het meer kunnen we zwemmen. Het geheel ligt binnen het Friese coulissenlandschap.

Op dit moment wonen we met zes volwassenen. De bedoeling is dat er op termijn meer bewoners leven. Ecologie, duurzaamheid, kunst/creativiteit, permacultuur en persoonlijke en spirituele groei zijn belangrijke inspiratiebronnen. Er is een goede balans tussen privacy en gezamenlijkheid. Het leven is gebaseerd op individuele vrijheid en natuurlijke verbinding. We stemmen ons af op de Eenheid, die de bron is van alles wat bestaat en in de vorm van Bewustzijn door alles heen werkt.We bewegen organisch mee met wat zich aandient en laten ons leiden door ingevingen en inspiraties.

We willen deze plek delen met veel mensen. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Kijk op www.landvaneen.nl en op de facebookpagina van Land van Een.

We verrijken de natuur op deze heerlijke plek door goede zorg en we laten ons verrijken door de mooie helende natuur. We zien dat veel mensen, waaronder wijzelf, hier geїnspireerd geraken en hun hart meer en meer openen, uit vastzittende patronen durven stappen. En zo meer verbinding, vrijheid en vervulling kunnen ervaren.

 

Damaris Matthijsen, Economy Transformers, www.economytransformers.nl

“Ik droom van een samenleving die uitdrukking geeft aan wie wij als mensen ten diepste zijn. Al mijn werk is erop gericht de transitie naar deze wereld mee te helpen ontwerpen en dichterbij te brengen. Op het podium, met bedrijven in transitie of in hun School voor Samenlevingskunst.

Ik open graag deuren naar die andere wereld en werk daarbij graag samen met

mensen die met mij deze nieuwe wereld waarmaken. Ik werk dan ook graag met ecodorpen samen want zij staan aan de voorkant van de transitie. Naast denken moet er vooral GEDAAN worden.

Ook de weg is mooi; een keuze maken, vallen en weer opstaan, blijven oefenen, terugkijken en het weer anders doen. Dat maakt het transitiewerk zo mooi voor mij. En daar is moed voor nodig, moed die de ecodorpenbeweging ook laat zien.

Ik heb in 2009 Economy Transformers opgezet met als beschermheer Herman Wijffels in de rug. De Economy Transformers hebben met elkaar de zes sleutels voor transitie ontwikkeld. Een concreet kader waarmee ik ecodorp Noordeland al concreet heb kunnen bijstaan in het zoeken naar de juiste vormen bij de idealen die zij hebben geformuleerd.”

Damaris is met Henry Mentink ontwikkelaar van het Deelgenootschap.

Jan Willem Miel, elementen trainer-coach, http://re-mind.life/

Door jezelf te spiegelen aan het vuurelement, kan je jezelf op een diep niveau ontmoeten. Zowel fysiek als mentaal als emotioneel. Je je spiegelt aan het element. Het is heet, heel heet, door je te verbinden met het vuur verbind je  je met jezelf je innerlijk, je daadkracht, je bron, en daar gaat het ook om in dit weekend. Het verontschuldigt zich niet, noch verlangt hij iets van je omdat je bij hem in de buurt bent. Door je hierin te begeven, je hieraan te spiegelen en  het vuur als ‘leraar’ te zien, hem te omarmen, kun je ontdekken op welke manier jij zelf aanwezig kunt zijn. Jezelf kunt manifesteren, zonder dat je je hiervoor verontschuldigt, zonder dat je hier iets voor terug hoeft. Laat het leven zich zich door jou uitdrukken zoals het doet. Als jezelf. Niets meer, niets minder. Beleef de kracht van je adem, Je focus. Doorbreek beperkende patronen en ontdek dat achter je angst je vermogen ligt!