Door: Nicoline van de Ven

Donderdag 7 oktober zijn Monique Wijn, Koen de Kruif en ik namens GEN-NL naar Karma ling, een boeddhistisch centrum in Frankrijk gereden.

Om 2 volle dagen te werken aan een regionaal netwerk GEN-WE(st europa). Een netwerk met Oasis (Frankrijk), Belgeco (België), Samenhuizen (België), Habitat & Participation (België). We krijgen hierbij hulp van Angel Matilla en Armin Olunczek van GEN-EU.

Vrijdag vertelde wij wat GEN-NL te bieden heeft en hebben wij geluisterd naar wat de andere organisaties ontwikkeld hebben.

Later in het programma hebben we gekeken naar wat we samen willen en kunnen doen/ontwikkelen. We hebben samen gedroomd over hoe wij GEN-WE zien.

We droomde van:

  1.  een gezamenlijke website,
  2. een youth exchange program binnen het netwerk,
  3. het delen van de Clips Training,
  4. om samen te werken aan projecten met SDG doelen,
  5. om elkaar uit te nodigen bij events,
  6. een nieuwsbrief te maken,
  7. een lobby in bij de EU aangezien Brussel in Belgie ligt en Straatsburg in Frankrijk de plaatsen waar de EU vergaderd.
  8. delen van onderzoeken
  9. en over nog veel meer

We dromen lekker verder maar gaan ook stappen zetten. Een groepje is bezig een website te maken weer een ander groepje gaat de nieuwsbrief verzorgen. Niet alle op alle dromen word onmiddellijk actie ondernomen dromen mogen soms nog even rijpen of zijn aan het wachten op de juiste mensen om actie te ondernemen.

We gaan uitzoeken welke plek GEN-WE inneemt ten opzichte van GEN-EU en de nationale organisaties. Ook hebben wij onszelf de vraag gesteld wat is een ecodorp en waarom zien we voornamelijk witte mensen in ecodorpen?

Naast het denkwerk, vragen stellen, luisteren en netwerken hebben we ook genoten van de speciale plek waar wij waren. Karma Ling een boeddhistisch centrum in de zuid Franse bergen. In de ochtend en avond kon wie wilde deelnemen aan een meditatie. Tegelijk met ons was er het netwerk weekend van Oasis aan de gang. Daar hebben wij in de avond bij aangesloten. Op vrijdagavond hebben wij ons voorgesteld, op zaterdagavond was er een open podium waar verschillende mensen ons entertainde daarna was er tijd om samen te volksdansen. Het was heel fijn om zo samen met andere te dansen en opnieuw te ervaren hoe open ecodorpers zijn en dat taal geen barrière is voor echt contact. Met een goed gevoel zijn wij huiswaarts gekeerd. Nu gaat ons werk verder want dromen vragen om actie als we het realiteit willen laten worden.