Datum/Tijd
Date(s) - 28/01/2021
19:30 - 21:30

Categorieën


Op 28 januari organiseert GEN-NL een webinar over geldsystemen. Er is veel te doen over geld momenteel. De rente staat op nul of is zelfs negatief boven bepaalde bedragen. Wat gaat Corona doen met de internationale markten? Er is veel onrust. Een aantal mensen zijn op zoek naar andere manieren om overvloed te creëren. Van schenkgeld en lokale ruilsystemen tot mondiale online geldsystemen, de cryptocurrency. Wat is veilig en betrouwbaar, wat past bij de ecodorpen, kunnen we elkaar versterken?

Edgar Kampers, oprichter en voorzitter Qoin Foundation,   neemt ons mee in de wereld van het geld. We kennen allemaal de euro, de banken en het nieuws over economie. Maar wat zit er achter, wie heeft er belang bij het huidige systeem en kunnen we als ecodorpen of betrokken burger een geldsysteem creeëren waar onze waarden: goed voor de aarde, goed voor de mens en eerlijk delen, het uitgangspunt zijn?
Edgar Kampers heeft ruim 100 lokaalgeldsystemen opgericht, waaronder Noppes in Amsterdam en de Brixtol Pound van Transition Town Engeland. Hij heeft verschillende publicaties  en boeken over social currency op zijn naam staan. Hij neemt ons mee in de  wereld van de geldsystemen en we onderzoeken samen of en hoe we als gemeenschappen samen iets kunnen creëren om elkaar te versterken.

Geef je hier op. Het webinar begint om 19.30 en duurt circa 2 uur.

Aanmelding

Over Edgar:

Edgar Kampers – Oprichter & voorzitter. Edgar werkt sinds 1993 als Community Currency-expert en sinds 1999 als sociaal ondernemer. Zijn focus ligt op het gebied van currency-modellering, marktontwikkeling en beleidsstrategie. Edgar is gespecialiseerd in duurzame economische ontwikkeling, MVO en veranderend consumentengedrag. Edgar studeerde Politicologie, initieerde het EU-project Community Currencies in Action, was directeur SamenDoen en NU-spaarpas, onderzoeker bij Social Trade Organization, en manager Klimaat- en Economie bij Stichting Natuur en Milieu.

Over Qoin
Ons verhaal begint in de vroege jaren negentig. Al in 1991 waren de oprichters van Qoin actief in de wereld van de gemeenschapsmunten als onderzoekers en als pleitbezorgers in Noord-Amerika, West-Europa en Azië. De eerste praktijkervaring betrof Noppes, het informele ruilsysteem in Amsterdam in 1993. Het eerste grote project was het groene beloningssysteem NU-spaarpas met de gemeente Rotterdam en de Rabobank in 2003. Qoin speelde onder andere een rol bij:
• De EU-projecten Community Currencies in Action, iCare4u en NU-spaarpas
• Ondersteunen van SamenDoen (www.samen-doen.nl), Bristol Pound, Brixton Pound, Makkie, SoNantes (moneko.org/), en anderen
• Samenwerking met de gemeenten Amsterdam, Tholen en Rotterdam; en de Nederlandse en Vlaamse overheid om lokale programma’s te ontwerpen en uit te voeren.