Datum/Tijd
Date(s) - 18/03/2021
19:30 - 21:30

Categorieën


Op donderdagavond 18 maart is er weer GEN-filmhuis.  Dit keer is het de film Kiss the Ground. In deze film wordt een simpele oplossing gegeven voor de klimaatcrisis, namelijk het herstellen van de grond.

Doordat we het land zijn gaan omploegen en besproeien met chemicaliën, hebben we de microben in de grond om zeep geholpen. Zonder microben geen gezonde grond. En zonder gezonde grond gaat de CO2, die normaal in grote getalen in de grond opgeslagen ligt, weer de atmosfeer in. Ook hebben we te maken met het verlies van rijke ecosystemen en met verwoestijning.

De oplossing is het herstellen van de grond. In de film komen wetenschappers, activisten, boeren en politici aan het woord. Ze vormen ideeën over regeneratieve agricultuur, een manier om de natuur weer in balans te brengen. De belangrijkste beginselen van de regeneratieve landbouw zijn: bodembedekkende gewassen, gewaswisseling, minder grondbewerking, gecontroleerde begrazing, compostering en inoculatie met schimmels.

De film heeft al vele mensen in beweging gebracht en dat is precies de bedoeling geweest van de makers. Onze gezondheid en die van de planeet zijn met elkaar verbonden. Aandacht voor de bodem en het leven in de grond zijn van onmisbare waarde bij het oplossen van het klimaatprobleem en bij het voortbestaan van ons mensen.

Aanmelding voor de film ‘Kiss the Soil’