Datum/Tijd
Date(s) - 18/02/2020 - 22/02/2020
00:00

Locatie
Angsbacka Kursgård

Categorieën


Van 18-22 februari 2020 vind er een Europese training plaats waarin je leert een European Solidarity Corps (ESC) aanvraag te schrijven. Het ESC is een Europees subsidieprogramma van de Europese Unie voor jongeren en maatschappelijke organisaties. Het belangrijkste uitgangspunt is het vergroten van competenties en vaardigheden van jongeren door maatschappelijke betrokkenheid. Met subsidie van het European Solidarity Corps bereiden organisaties jongeren voor op actieve deelname in de maatschappij. Zo stimuleren zij solidariteit, sociale inclusie, diversiteit, actief burgerschap en betere toetreding tot de arbeidsmarkt. In de praktijk betekent het dat een jongere 6 tot 12 maanden meedraait in een ecodorp of gemeenschap uit een Europees land.
De training vindt plaats in ecodorp Angsbacka in Zweden van 18-22 februari 2020. Tijdens deze training ontmoet je ecodorpen en projecten uit andere Europese landen, waarmee ESC-samenwerkingsprojecten kunnen worden opgezet.
GEN-NL streeft er naar ecodorpen in Nederland te ondersteunen om ESC-jongeren 6-12 maanden in een ecodorp te kunnen laten wonen en meewerken.

aanmelden via:ESC-training, hoe schrijf je ESC aanvragen