Datum/Tijd
Date(s) - 01/10/2021 - 03/10/2021
17:00 - 16:00

Locatie
Ecodorp Bergen

Categorieën


In het weekend van 1-3 oktober organiseren we een  CLIPS-training in ecodorp Bergen.  CLIPS is een training voor gemeenschapsvorming geschikt voor allerlei groepen, gebaseerd op de jarenlange ervaring van Europese ecodorpen.

Een gezonde, duurzame gemeenschap creëren is niet altijd eenvoudig. Uit internationaal onderzoek blijkt dat 80% van de initiatieven het niet redt, meestal om sociale redenen. Hoe neem je met elkaar besluiten, hoe ga je om met conflicten, hoe maak je collectieve dromen waar? Hoe zorg je dat je/jullie enthousiasme van het begin ook werkelijk op aarde komt en een duurzame gemeenschap ontstaat?

In de CLIPS-training leer je methodieken om je gemeenschap veerkrachtig te maken. We gebruiken een universeel model waarmee je zicht krijgt op de kracht en de valkuilen van jouw gemeenschap en leer je hoe je die kunt verbeteren.

Het CLIPS-trainersteam bestaat uit Monique Wijn, Fredjan Twigt, Shanti van Hout, Mara Andriessen en Christiane Custers.

Het CLIPS-programma is voor en door ecodorpen ontwikkeld in 10 Europese landen, waaronder Nederland. De achtergrond en methodieken staan op de  CLIPS website. In Nederland is de CLIPS-gids te bestellen met alle achtergrondinformatie.

Hieronder kun je je aanmelden. Doe je mee, vul dan ook dit formulier in met aanvullende vragen ter voorbereiding.