De EDE (Eco Design Educatie) komt naar Nederland!!

Deze training is bedoeld voor iedereen die wil werken aan duurzaamheidseducatie, duurzame ontwikkelingen, het opzetten van een ecologisch dorp en andere transitie activiteiten. Ze laat de samenhang ervaren van sociale, economische, ecologische en holistische aspecten binnen gemeenschappen en verdiept op intense wijze de visie op het gebied van duurzame ontwikkelingen. De training bereidt tevens voor om met een groep mensen duurzaam samen te wonen of te werken.

De training is gebaseerd op de Ecovillage Design Education course; een programma dat ontwikkeld is door een groep educatoren, verenigd in de organisatie GEESE. De training wordt gecertificeerd door Gaia Education. De training is wereldwijd al 190 keer gegeven. Onderwerpen uit de training zijn o.a. duurzaam bouwen, permacultuur, excursies naar ecodorpen, LET’s game, conflicthantering, geweldloze communicatie, sociocratie en dragon dreaming. De training bestaat uit vier onderdelen:

Een tweeweekse praktijktraining van 1 t/m 15 augustus (1050,-), een theorieweek van 17 t/m 24 oktober (450,-), een vierdaagse stage en een terugkomdag op 27 februari 2016 (60,-). Je kunt je voor de hele training opgeven, maar ook alleen voor de praktijkweken of de theorieweek. Bedragen zijn inclusief BTW, overnachtingen en maaltijden. Gespreid betalen is mogelijk. De training wordt gegeven in Centrum ‘De Groene Golf’ in Deventer. Meer informatie over de training is te vinden op www.transitie-educatie.nl.