Door: Marco van Zelderen

Na een lange weg van veel overwegingen, analyses en een goede voorbereiding heeft hij op 18 november gekozen voor de ultieme verlichting.

Iwanjka is na zijn carrière in het bankwezen een nieuwe carrière gestart.

En in die periode is hij bij veel mensen, o.a. bij het Ecodorpen Netwerk, bekend geworden als wereldverbeteraar, visionair, goede prater, verbinder, schrijver, vriend, maatje en  hulpverlener voor mensen in geestelijke nood.

Iwy ( I Want You) voor veel kennissen en vrienden. Voor familie en de rest van de wereld Iwanjka. Wat op 2 manieren werd uitgesproken. Hij kon soms voor wat verwarring zorgen. 🙂 

Iwanjka deed vooral toen ik hem pas leerde kennen ( begin 2012 )  duizend dingen tegelijk. Sprak met honderden mensen in relatief korte tijd. Vooral via Facebook, Skype, Whatsapp en via de mail. Daarnaast schreef hij over allerlei onderwerpen, doorlopend aan het programmeren aan zijn tweet-engine ( programma waarmee hij automatisch tweets vanuit google drive naar diverse twitter account kon sturen) en ging een paar keer per week op pad naar mensen en bijeenkomsten. Voor de meesten is dit al redelijk veel maar hij deed er nog wat bij, sporten. 

Vaak op de fiets naar de diverse afspraken. 

Zelfs een paar keer in de winter met sneeuw en ijs naar Amsterdam en terug.

Op de terugweg sliep hij toen buiten in de Don-zak. Een serieus goede slaapzak waarmee je ook in de kou buiten kon slapen. Gewoon om te ervaren hoe dat is.

Dan was er nog het klimmen. Liefst 2 keer per week in de klimhal. En als hij in Nijkerk was trainen aan de klimwand die ik in 2012 voor hem / ons en vele kinderen in de PowerFlower studio had gemaakt.

De PowerFlower studio is een schapenschuur omgebouwd tot een ruimte waar dromen werden geboren, analyses werden gemaakt, plannen en intenties werden gemaakt.

Een plek waar hij mensen een platform bood om zichzelf te zijn en waar je muziek kon maken. Alleen of met anderen. En klonk het goed dan kon het meteen opgenomen worden. 

Er waren nog veel meer dingen, een school opzetten in Malawi bv, maar de lijst is zo groot.

Zoveel dingen is teveel.

Ook voor hem.

Hij heeft zichzelf weg gegeven.

“onder druk gaat alles stuk” zei hij heel vaak.

Met al die ambities, goede bedoelingen, goede ideeën en het diepe verlangen mensen er bovenop te helpen heeft hij de druk voor zichzelf te groot gemaakt. Hij kon niet meer, volledig uitgeput, leeg en eenzaam is hij heengegaan.

Vrij om overal heen te gaan. 

Zijn vele inspirerende en vernieuwende ideeën leven in vele harten verder. 

Zie hier de rouwkaart.