GEN NL hanteert CLIPS-methodiek voor praktische trainingen

Bouwen aan gemeenschappen doe je zó

 

Een vitale, duurzame gemeenschap vormen, is niet altijd zo eenvoudig. Uit internationaal onderzoek blijkt dat 80% van de initiatieven het niet redt, meestal om sociale redenen. Hoe neem je met elkaar besluiten, hoe ga je om met conflicten, hoe maak je collectieve dromen waar? Hoe zorg je dat je/jullie enthousiasme van het begin, ook werkelijk op aarde komt en een duurzame gemeenschap wordt?

Als ecodorpennetwerk verzorgen we verschillende trainingen voor gemeenschapsvorming.
Deze zijn o.a. gebaseerd op het internationale programma CLIPS, (dat staat voor Community Learning Incubator Programme for Sustainability). CLIPS is van  2015-2017 ontwikkeld door ecodorpen uit 8 verschillende landen, waaronder Nederland, . De achtergrond en methodieken staan online beschreven  op de CLIPS website (in het Engels). De Nederlandse vertaling van het CLIPS handboek is hier gratis te downloaden.

In Nederland zelf verzorgen we regelmatig deze trainingen. Je leert technieken en methoden om een groep of ecodorp vorm te geven. Daarbij kies jezelf de vormen die bij jouw groep passen. De trainingen worden verzorgd door ervaren trainers, die in de CLIPS-methode zijn opgeleid.
Daarnaast bestaat de mogelijkheid om trainers uit te nodigen in je gemeenschap, waarbij op maat gekeken wordt wat er nodig is.
Deze methode is niet alleen geschikt voor ecodorpen en gemeenschappen, maar ook voor buurtinitiatieven, coöperaties en andere groepsinitiatieven.
Voor meer informatie en actueel aanbod, neem contact op met de Educatie-kring van GEN Nederland door een mailtje te sturen naar educatiekring@ecodorpennetwerk.nl.

De eerstvolgende CLIPS training vindt plaats op 29 en 30 juni 2019

 

MELD JE HIER AAN