Zelf je woonproject opzetten? Wij, Bureau Viertel, ontstaan vanuit Iewan (strowijk Nijmegen) gaat één keer per maand een middag lang aan met je aan de slag met een thema dat van belang is om je eigen woonproject op te kunnen zetten. De nadruk ligt op een praktische aanpak, met ruimte voor vragen en het delen van ervaringen. Waar nodig worden gastspecialisten ingeschakeld. Je kunt mixen en matchen om precies datgene te leren waar je behoefte aan hebt, maar je kunt ook gewoon het hele programma volgen. Op zaterdag 27 oktober organiseren we weer een algemene startbijeenkomst ‘Zet je dromen in de steigers’. Een dag om inspiratie en kennis op te doen en andere woondromers te ontmoeten.

 

De thema’s:

15 september: Ecologisch bouwen en renoveren

Duurzaam renoveren: hoe doe je dat? Waar moet je rekening mee houden en wat is er mogelijk? Duurzame toepassingen en installaties voor nieuwbouw: wat is de duurzaamste oplossing en is die haalbaar? Wat zijn de nieuwe technieken en zijn die interessanter dan low tech-oplossingen? Zelf (mee)bouwen, hoe regel je dat? Met wie ga je samenwerken en hoe ziet dat eruit? Waar en hoe vind je vrijwilligers om mee te bouwen? Maximaal 50 deelnemers.

 

6 oktober: De toekomstige bewoner en de groep

Hoe vind je toekomstige bewoners en hoe ga je die bij het project betrekken? Hoe stel je een goed bewonersprofiel op? Hoe blijft de groep betrokken en enthousiast?

 

27 oktober: Zet je dromen in de steigers

Een algemene startbijeenkomst ‘Zet je dromen in de steigers’. Een dag om kennis en inspiratie op te doen en andere woondromers te ontmoeten.

 

3 november: Vrijwillig versus professioneel

Hoe werk je samen met aannemers, ambtenaren en woningcorporaties? Wat zijn de verschillende belangen en hoe verenig je die? Hoe bereid je je voor op onderhandelingen?

 

17 november: besluiten met plezier

Welke besluitvormingsmodellen zijn er en welke passen het beste bij jullie groep? Hoe kun je efficiënt vergaderen? En kan het dan ook nog gezellig zijn?

 

Praktische informatie Zet je dromen in de steigers-Academy:

Dagen: zaterdagen

Tijden: 13:00 – 16:00, vanaf 16:00 u. borrel

Maximaal 20 deelnemers per bijeenkomst, uitgezonderd september

De bijeenkomsten gaan door wanneer er minimaal 5 deelnemers zijn 2 weken voor de geplande bijeenkomst. Meld je dus tijdig aan!

Kosten: €35,- per bijeenkomst (inclusief: koffie, thee en iets lekkers)

Duo-ticket: €60,- voor twee personen

Locatie: De Kleine Wiel in Lent, Karl Marxstraat 101

http://bureauviertel.nl/woonproject-opzetten-zet-je-dromen-in-de-steigers-academy/