Veerhuis nieuwsbrief Februari 2017
De winter roert zich nog en stiekem kijken we al uit naar het voorjaar. Op 21 maart weer een Vuuratelier die het Voorjaar inluidt. Je kunt je al aanmelden. Zie hieronder.

Workshop Willem de Ridder
De lezing van Willem de Ridder op 21 januari in het Veerhuis was een groot succes. Er waren veel bezoekers en Willem was helemaal in zijn element en had de lachers op zijn hand. Geïnteresseerd in een workshop zoals te zien is op http://www.fanclubs.nu/mappen/weekendmap/weekend.html  maar dan in het Veerhuis; dan kun je aanmelden bij http://www.veerhuis.nl/contact-2/ o.v.v. Willem de Ridder workshop.

13 februari Kay Hougaard Leven op Licht
Wegens groot succes herhaald. Nu op 13 febr. Echter is al weer VOLGEBOEKT. Aanmelden voor de wachtlijst kan op http://www.veerhuis.nl/leven-op-licht/

21 februari – Zakenman wordt levenskunstenaar
Het bedrijfsplan van de toekomst; bouw je eigen Bronplan met behulp van de UNO-box. Een workshop met Frans-Willem Deliën en Henry Mentink en de uitnodiging deze keer op video: https://youtu.be/OJ1yRJdK0KEE
Voor meer info een aanmelden ga naar: http://www.veerhuis.nl/21-februari-zakenman-wordt-levenskunstenaar/

25 februari: Workshop reeks De verborgen dynamiek van ons voedselsysteem
We zijn vereerd met de komst van Inge Knoope en Corine Holtmaat naar het Veerhuis voor deze mooie workshop reeks.  Wil je op geheel eigen wijze iets aangereikt krijgen, over hoe je in de praktijk kunt waarnemen met ál je zintuigen? Zodat je én je slimme hersenen kunt inzetten, én je intuïtieve weten? Ben je nieuwsgierig naar een totaal andere aanpak van zaken?
In deze unieke reeks onderzoeken we uiteenlopende voedsel-thema’s en leer je systemisch kijken naar ons voedselsysteem.
Voor meer info een aanmelden ga naar: http://www.veerhuis.nl/workshop-reeks-de-verborgen-dynamiek-van-ons-voedselsysteem/

5 maart mini-workshop: De pijnappelklier middelaar tussen binnen en buiten.
Lezing met meditatieve oefeningen, door Dr. Saskia Bosman, bioloog. Over hoe je de pijnappelklier op basis van onvoorwaardelijke universele liefde kunt inzetten voor je gezondheid en innerlijke groei. Deze lezing gaat over een heel klein maar belangrijk kliertje midden in de hersenen.
Info en aanmelden via http://www.veerhuis.nl/mini-workshop-de-pijnappelklier-middelaar-tussen-binnen-en-buiten/

8 maart: Social media expert Madina over Instagram
Volg nu de Instagram Workshop van Madina, beter bekend als @Thesematters. Met haar 85k volgers heeft zij een ontzettend actief en betrokken kanaal. Hoe is zij zo succcesvol geworden? Steeds meer wordt zij hiervoor gevraagd. Zij geeft nu regelmatig workshops, voor zowel particulier als zakelijk in binnen- en vooral buitenland.
Info en aanmelden op:  http://www.veerhuis.nl/8-maart-social-medium-expert-madina-over-instagram/?preview=true

Oranjefonds – Vrijwilligers dag 12 maart in het Veerhuis
Het nuttige en het aangename verenigen, nieuwe en leuke mensen ontmoeten, Een gezellige tuindag in en om het Veerhuis. Dat is wat we willen. Met steun van het Oranjefonds. Wie wil dit meemaken / meedoen dus? Ontvangst om 10.00 met koffie en plak cake en werkverdeling d.m.v. loten trekken. Uiteraard mag je lootjes ruilen. Eén van de lootjes heeft een leuk prijsje. Wat gaan we doen. Het Veerhuis is een broedplaats van nieuwe ontwikkelingen en daar hoort een mooie tuin bij. De van oorsprong permacultuur tuin moet weer opgeknapt worden en ook de tuin rondom het Veerhuis heeft aandacht nodig. Geen zware klussen, maar opschonen en opruimen. Ideeën meer dan welkomen.
Tussen de middag een lekkere lunch van soep met een broodje en om 16.00 uur afronden met een nazit.
Graag opgeven via een reply op deze mail of via http://www.veerhuis.nl/contact-2/

21 maart Vuuratelier.
Noteer alvast 21 maart in je agenda en meldt je aan via een reply op deze mail of op http://www.veerhuis.nl/contact-2/ Op 21 maart om 15.30 is er weer een Vuur Atelier in het Veerhuis. In de loop van februari mailen we het programma.  Heb je suggesties voor een miniworkshop op die avond dan horen we het graag

26 maart inspiratiedag Chateau Centre Lothlorien
De jaarlijkse inspiratiedag van Chateau Centre Lothlorien wordt gehouden op zondag 26 maart in Het Veerhuis;  een prachtige en inspirerende plek aan de Waal.
Waalbandijk 8 4064 CB, Varik, www.veerhuis.nl .
Naast introductie workshops door cursusleiders uit ons zomerprogramma, zal Henry Mentink vertellen over het Veerhuis en wordt er een vredes vuur aangestoken. Wees welkom, het programma is van 10.30 – 17.30!
Zie: http://www.veerhuis.nl/op-26-maart-de-centre-lothlorien-inspiratiedag/

Lezing 28 maart: The success of ecovillage Damanhur
Quaglia Cocco  has lived already for a long time in the ecovillage Damanhur Italy and is one of the younger members. This ecovillage was once awarded by the United Nations as the most successful social en ecological community in the World. In this introduction evening Quaglia will give you in two hours a total overview of what Damanhur is. She will show some short video’s and give a lecture about the social and spiritual experience of Damanhur that is based on the four main “pillars”.
Voor meer info en aanmelden ga naar: Workshop

Workshop 29 maart: Damanhur example for the world.
Our young and experienced member Quaglia Cocco  of Damanhur shall dive in depth into the Damanhurian community. Falco Tarassaco (1950 – 2013) was the founder and spiritual leader of Damanhur. His enlightened and pragmatic vision of life has created a fertile community based on solidarity, sharing, reciprocal love and respect for the environment. In 2005 Damanhur was recognized by the Global Human Settlements Forum of the United Nations (UN) as a model for a sustainable society.
This workshop will go in depth into all the aspects of what Damanhur is and how it works.
Voor meer info en aanmelden ga naar: http://www.veerhuis.nl/29-maart-damanhur-workshop/

8 april: Zet bewust je cellen in voor je eigen evolutie.
Mini-workshop – lezing en geleide meditatie, door Dr. Saskia Bosman, bioloog. Jij hebt alles in huis om een vitaal, liefdevol, vreedzaam mens te zijn met meesterschap over je eigen leven, in harmonie met het grote geheel. Onze planeet gaat op dit moment door diverse crises heen. Tegelijkertijd staan we op het punt van een evolutiesprong en ons lichaam heeft alle informatie en (potentiele) bedrading al in zich om deze sprong te nemen.
Info en aanmelden op: http://www.veerhuis.nl/8-april-zet-bewust-je-cellen-in-voor-je-eigen-evolutie/

20 & 21 mei Stoei – met Inge Knoope
Zoek je inzicht in wat nodig is voor jou om je maatschappelijke ambities te realiseren?
Check dit!
Als je je afvraagt “wat is mijn plek?”
Als je gevoelig bent voor wat er in de wereld gebeurt
Als je bij wilt dragen aan transitie en vernieuwing
Stoei is een onderdeel van de gloednieuwe leerweg voor ‘systemische intelligentie’ van Inge Knoope.
Het is:

  • geen ‘one size fits all’ opleiding, maar persoonlijk, diepgaand begeleidend maatwerk, gevoelig én theoretisch;
  • praktisch toepasbaar op urgente kwesties . . . . lees meer op http://www.veerhuis.nl/20-21-mei-stoei/