Het tiende netwerkweekend is van 8 t/m 11 juni 2017 bij ‘De Michaëlshof’ op het voormalig eiland Wieringen. Een prachtige plek gelegen aan de Waddenzee, waar dit milieucentrum al meer dan 40 jaar bestaat. Er is een extra dag ingelast, om kennis te maken met de plek en de mooie omgeving. Iedereen is op donderdagavond 8 juni al welkom. Je kunt ook op vrijdagavond komen. 

Het thema dit jaar is: ‘ PLEKKEN DIE ROEPEN’ Er is een groeiend besef van bewustzijn, wat is jouw innerlijk  kompas?

Programma

Donderdag  vanaf 17.00 uur welkom en inschrijven. Neem je eigen tent mee om te kamperen. Er zijn slaapplaatsen in de caravans of in de grote tent (beide reserveren) en neem eten en drinken mee voor donderdag en vrijdag.  ‘s Avonds wordt er een film gedraaid passend in het thema: The Real Dirt on Farmer John

Vrijdag na het ontbijt kun je kiezen uit verschillende activiteiten:

  1. Zweethut ceremonie o.l.v. Ishi/Michaël/Hans van 10.00-15.00 uur
  2. Werken aan de ‘Blije bank’: tegels mozaïeken op de Gaudi bank, neem je mooi gekleurd aardewerk mee. Het werk aan de bank kan ook op zaterdag/zondag worden gedaan.
  3. Wadlopen van 15.30-17.30 uur.

De lunch is met potluck. Om 20.00 uur is de opening van het weekend met een ‘rondje langs de ecodorpen’. We horen elkaars nieuws en ontwikkelingen. Na afloop is er bij het kampvuur een ‘Volle maan ceremonie’.

Zaterdag  gaan we ‘s morgens in groepjes het thema van dit weekend bespreken onder leiding van onze gastheer Michaël Schouwenaar van de Michaëlshof. Onno van Bekkum komt in de retrial ons inwijden in de nieuwe coöperaties.

Na de lunch is er volop gelegenheid nader met elkaar kennis te maken en is er een rondleiding over het terrein van de Michaëlshof.  Om 14.30 uur is Ronald Bernard spreker over het nieuwe initiatief van De Blije B. Op het eind van de middag keuze uit de volgende workshops:

  • Eetbare ‘wilde planten’ wandeling, o.l.v. de Michaëlshof medewerkers
  • De twaalf kosmische stralen o.l.v. Premalata

Of je helpt mozaïeken van de ‘Blije bank’.

De twee interessante sprekers waar we heel trots op zijn:

  • Onno van Bekkum van Coopchampions ‘Coöperatief de aarde beheren’
  • Ronald Bernard van De Blije B ‘n Coöperatieve fairtrade pro-life bank in oprichting

Eind van de middag wordt de warme maaltijd door de Michaëlshof verzorgd op het groepsterrein, pizza’s uit de leemoven, pannenkoeken. etc. Henry Mentink deelt zijn bouwplannen voor ‘hemel op aarde’. Hierna gezellig bij het kampvuur met muziek tot in de late uurtjes! 

Zondag geeft het bestuur ‘s morgens meer informatie over actuele zaken en organiseren we een world café voor alle kringen, omdat we jullie inbreng willen horen. Hierna kunnen we nog even aan de slag of genieten jullie van de prachtige tuinen en omgeving. Na het opruimen, de gezamenlijke afsluiting en laatste afspraken ronden we het weekend af rond 15.30 uur. 

Kosten, eten, overnachting, etc.

Het weekend (vrijdag t/m zondag) kost € 35.- p.p. Deelnemers die géén lid zijn van GEN (Ecodorpennetwerk) betalen € 45.-. Wanneer je ook aan het dagprogramma op vrijdag meedoet en donderdag komt betaal je voor deze overnachting € 10.-.

Extra kosten: Voor de ‘Zweethut ceremonie’ € 20.- p.p. (reserveer snel/vol=vol) en overnachten in een caravan kost € 10.- p.p. (vol=vol).

De maaltijden zijn gebaseerd op ‘potluck’ (neem voor jezelf en nog een persoon voldoende eten mee, dit bereiden we samen en delen met elkaar). Het gaat om 2x ontbijt en 1x lunch. Zaterdagavond wordt de warme maaltijd door de Michaëlshof verzorgd. Overnachting met eigen matje/slaapzak in de grote tent of neem je tent mee en je kampeert op het Tipi veld (geef bij aanmelding door hoe overnacht). Neem vooral je muziekinstrument en zaklamp mee.

Aanmelding

Via dit ‘online formulier aanmeldingsformulier’:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1FAI1sQh3vHhTUIQ4lzaK9DiznAqrq2sNeF3Zez6gzyA/edit#gid=0

of per e-mail : netwerkweekend@ecodorpennetwerk.nl. Er kunnen maximaal 40 personen meedoen, waarvan in eerste instantie per organisatie drie personen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kunnen extra personen zich opgeven. Let op: meld je aan vóór 5 juni a.s. en betaal het verschuldigde bedrag op rekening: Stichting EcodorpenNetwerk, Waalbandijk 8, 4064 CB Varik IBAN: NL84 TRIO 0390 9127 94, onder vermelding: ‘Michaëlshof Netwerkweekend 2017’.

Adres: Milieucentrum ‘De Michaëlshof’, Vatropperweg 5, 1779 GE  Den Oever

Hoe het er toe gaat op zo’n ‘Ecodorpen Netwerkweekend’ kan je zien op deze filmpjes:

https://www.youtube.com/results?search_query=ecodorpennetwerk