Geboren in Zwolle in de Summer of Love van 1967, ben ik – ondanks 6 verhuizingen naar andere gemeenten – tot nu toe steeds aan de rivier blijven plakken die Overijssel zijn naam geeft.

 

Mijn twee dochters van 9 en 12 jaar vormen voor mij een belangrijke inspiratiebron voor mijn werk. Want ik gun ze natuurlijk de mooiste groene toekomst die maar denkbaar is…

Mede daarom heb ik in de afgelopen jaren van Transitie mijn leven gemaakt. Zo ben ik mede-oprichter en bestuursvoorzitter van Transition Towns Nederland en initiator van Transition Town Deventer & omstreken. En van het Aardehuizen-ecodorp in Olst natuurlijk.

Ik begon mijn werkzame leven als journalist in een heel andere tak van sport, en werkte vervolgens dertien jaar bij een regionaal centrum voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling, COS Overijssel, waarvan de laatste vijf jaar als directeur.

 

In 2005 bouwde ik in Zweden mee aan een  earthship en gaf ik begin 2006 met een paar publieksbijeenkomsten de aftrap voor wat later het Aardehuisproject in Olst zou worden. van Vereniging Aardehuis Oost Nederland. In juni 2012 startten we daar als 40 toekomstige bewoners met de bouw van 23 op earthships geïnspireerde volledig zelfvoorzienende woningen plus een gemeenschapshuis, igebed in permacultuur-tuinen.

 

Sinds 2009 ben ik verder als ZZP-er actief als consulent rond lokale duurzaamheidsvraagstukken onder de bedrijfsnaam Inclusief-services. In die hoedanigheid was ik onder meer als gastdocent Duurzame Bouwconcepten gedurende drie jaar verbonden aan de opleiding bouwkunde van Hogeschool Windesheim Flevoland.

Vanuit mijn betrokkenheid bij Transition Towns Nederland ben ik een van de trainers voor startende TT-initiatieven en landelijk woordvoerder. Ook richtte ik een Overijssels servicepunt op voor TT-groepen.

 

In 2010 werd ik door VNO-NCW in de Regio Stedendriehoek (Apeldoorn-Deventer-Zutphen) in een regionale Duurzame top 100 opgenomen. In 2011 en 2012 zette dagblad Trouw me in zijn eigen Duurzame 100 , een landelijk overzicht van de ‘100 meest invloedrijke Nederlanders op gebied van duurzaamheid’.

 

Waarom ik in het bestuur van de stichting ben gestapt? Tsja… Duurzaam denken en duurzaam doen zit me nu eenmaal in het bloed, dus me inzetten voor het EcodorpenNetwerk in Nederland is een bijzonder logische stap! Mijn voornaamste insteek zal zijn de educatiepoot. Vandaar ook dat ik deel uitmaak van de Educatiekring en onder meer meehelp de EDE in Nederland vorm te geven.