Fredjan Twigt is bestuurslid en afgevaardigde van de Educatiekring.

 

Ik woon in ecodorp Bergen, zie www.ecodorpbergen.nl

Onze gemeenschap kocht in 2013 op een mooie locatie in de gemeente Bergen nh 15 hectare voormalig militair land na een voorbereidingsperiode van 2 ,5 jaar,

Mijn ervaring is dat fysiek een dorp bouwen goed te doen is maar een gemeenschap bouwen dat is best lastig en ook heel leerzaam. Ik heb daarbij besluitvorming middels sociocratie als zeer ondersteunend ervaren en heb daar een opleiding in gevolgd en inmiddels in diverse landen workshops over gegeven.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als architect en afgestudeerd op de “zonnewet woning” een Nederlandse vertaling van een earthship. Na mijn afstuderen 7 jaar in Afrika gewerkt wat mijn beeld op de wereld en op de Nederlandse samenleving behoorlijk heeft veranderd. Niets is zo vanzelfsprekend meer zoals het leek. Dat heeft zeker bijgedragen aan het initiëren van ecodorp Bergen. Verder ben ik een enthousiast zeiler, ter zee in de lucht en ook op het land, een soort permaculturele voortbeweging, Ik denk dat ecodorpen een belangrijk voorbeeld en inspiratie bron zijn en ik ben blij met de vele mooie voorbeelden die er wereld wijd zijn en er steeds meer bijkomen. Ik wil graag bijdragen om in Nederland meer ecodorpen mogelijk te maken.