Datum/Tijd
Date(s) - 14/10/2021
19:30 - 21:30

Categorieën


Wat zien wij als oplossingsrichting voor een duurzame wereld? Is er in onze industriële, centraal georganiseerde samenleving ook wat ruimte voor lokale, kleinschalige oplossingen als ecodorpen? Of is dit juist de richting die we moeten inslaan, willen we de aarde en al haar levensvormen behouden? In de film ‘Seeds of Vandana Shiva’ horen een krachtig pleidooi voor het laatste. Stof voor nadenken en in gesprek gaan!

De film ‘Seeds of Vandana Shiva’ vertelt het bijzondere levensverhaal van de op Gandhi geïnspireerde eco-activist Dr. Vandana Shiva. Hoe een dochter van een Himalaya boswachter Monsanto’s grootste nachtmerrie werd. Hoe zij opstond tegen de Goliath’s van de industriële landbouw en een prominente spreekbuis werd voor de biologische, lokale en kleinschalige voedselbeweging. Ze inspireerde voor een internationale kruistocht voor verandering. De film komt uit in 2021.

Deze film is een tot nadenken stemmende inleiding voor de webinar van 28 oktober over wettelijke ruimte voor de lokale, kleinschalige burgerinitiatieven als ecodorpen.

Na afloop van de film is er tot 22.00u ruimte om na te praten en te delen.

Kijk hier de trailer.