Datum/Tijd
Date(s) - 15/10/2021
19:30 - 22:00

Categorieën Geen Categorieën


De onlangs uitgekomen documentaire ‘The Seeds of Vandana Shiva’ vertelt het bijzondere levensverhaal van de op Gandhi geïnspireerde eco-activist Dr. Vandana Shiva. Hoe een dochter van een Himalaya boswachter Monsanto’s grootste nachtmerrie werd. Hoe zij opstond tegen de Goliath’s van de industriële landbouw en een prominente wereldwijde spreekbuis werd voor de biologische, lokale en kleinschalige voedselbeweging. Ze inspireerd voor een internationale kruistocht voor verandering.

Deze film is niet in filmhuizen of bioscopen te zien. GEN-NL verzorgt een privé-vertoning met een speciale link van de organisatie. Na afloop krijgen alle deelnemers een aanvullend pakket met pdf’s over Vandana Shiva, haar werk, de film en de actuele onderwerpen.

Wat zien wij als oplossingsrichting voor een duurzame wereld? Is er in onze industriële, centraal georganiseerde samenleving ook wat ruimte voor lokale, kleinschalige oplossingen als ecodorpen? Of is dit juist de richting die we moeten inslaan, willen we de aarde en al haar levensvormen behouden? In de film ‘Seeds of Vandana Shiva’ horen een krachtig pleidooi voor het laatste. Stof voor nadenken en in gesprek gaan!

Deze film is een tot nadenken stemmende inleiding voor de kennisdeelsessie van 28 oktober over hoe ecodorpen en andere lokale, kleinschalige burgerinitiatieven meer wettelijke ruimte kunnen realiseren. Na een presentatie van gesprek met Ministerie van Binnenlandse zaken en een aantal inspirerende inleiders gaan we in gesprek over praktische juridische wegen tot verandering.

Na afloop van de film is er tot 22.00u ruimte om na te praten en te delen.

Kijk hier de trailer.

Meld je aan voor vrijdag 15 oktober: