Datum/Tijd
Date(s) - 10/06/2022
10:00 - 16:00

Categorieën


In Almere is in 2022 de Floriade met als thema ‘Growing Green Cities’. Veel inspiratie voor groen in de woonomgeving, biobased bouwen, vernieuwende vormen van landbouw en ecobouw. Vanuit GEN-NL gaan we op 10 juni, voorafgaand aan het netwerkweekend bij Live-to-Be, de Floriade bezoeken. Dieuwke van de Vlierhof wil ons rondleiden op Utopia eiland, waar zij werkt. Op eiland Utopia is Agroforestry, een voedselbos en zijn er schooltuinen waar al 5 jaar met een mooie community aan gewerkt wordt.

Growing Green Cities

Onder het thema Growing Green Cities presenteert Floriade oplossingen die nodig zijn om steden groener, gezonder en leuker te maken. Een thema dat nu belangrijker is dan ooit. In 2050 zal namelijk maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad wonen, op slechts 2% van het totale aardoppervlak. Toch zijn de gepresenteerde oplossingen ook voor ecodorpen interessant. Er zijn namelijk vier hoofdthema’s die overlap hebben met ecodorp-oplossingen:

  • Greening the City: meer groenvoorziening
  • Feeding the City: betere voedselvoorziening
  • Healthying the City: bewuster leven
  • Energising the City: slimmere energievoorziening

Biobased paviljoen

Zo is vanuit Nederland het biobased paviljoen te bezoeken. Dit bestaat voor 95% uit biobased materialen die grotendeels uit Nederland komen. Dit paviljoen laat de toekomst van woningbouw zien met duurzaamheid en circulariteit als speerpunten. Dit ontwerp maakt het mogelijk om in een korte tijd, en op een duurzame wijze met weinig uitstoot van schadelijke gassen, veel nieuwe woningen te bouwen. Je vindt hier volop inspiratie op het gebied van natuurinclusief wonen, leven en werken.

Hier is een filmpje over de Floriade om een indruk te krijgen wat er allemaal te beleven is.

Vrijdag  verzamelen we om 10.00 uur op de pier op de Esplanade in Almere Centrum, dit is ongeveer 10 minuten lopen vanaf station Almere Centrum. We gaan dan samen met de boot naar de ingang van de Floriade ‘Weerwater Entree’. Na jou aanmelding ontvang jij meer informatie. 

Wij hebben 15% korting op de entreeprijs kunnen regelen. Heb je zin om mee te gaan, geef je dan hier op. :


Total