Datum/Tijd
Date(s) - 23/09/2021
19:30 - 21:30

Categorieën


Heb je altijd al willen weten hoe je op een offgrid, ecologische manier je organisch afval verwerkt? Fedde Jorritsma neemt ons mee in de wereld van de Ecologische Sanitatie.

Van afval tot bodem: de schimmels en andere bodemorganismen doen heel veel werk voor ons, maar hoe kunnen we ze helpen? Ecotoiletten produceren urine en humanure, hoe verwerk je dat? Wat zijn slimme compostsystemen als wormencompost, Bokashi en Terra Preta en hoe maak je die. Wat is een biomeiler en wanneer bouw je die? Hoe leg je een helofytenfilter aan? Al deze systemen vullen elkaar aan om ons menselijk organisch afval perfect te verwerken tot nieuwe bodem en schoon water. Bij deze webinar hoor je hier op een inspirerende manier veel meer over.

Er is ruimte voor vragen en na afloop kunnen we napraten.

Fedde Jorritsma is eigenaar en oprichter van Local Wise, een bedrijf om circulaire ideeën voor water-, sanitatie en energievoorzieningen te realiseren. Hij geeft workshops en advies, maakt ontwerpen en installeert waar nodig off grid voorzieningen. Na jarenlang gewerkt te hebben als ontwikkelingswerker in allerlei landen waar hij lokaal met de bevolking zonnepanelen, ecotoiletten en off grid watersystemen bouwde, heeft Fedde zich toegelegd deze praktische, lokale off grid systemen ook in Nederland te realiseren.