Ad2-(Custom)

Ad presenteert de plannen voor Ecodorp Boekel

In Ecodorp Boekel gaan we duurzaam in onze levensbehoeften voorzien. We dragen hierdoor oplossingen aan voor klimaatverandering, milieuvervuiling en uitputting van hulpbronnen, in samenwerking met onze omgeving.

Wat we in Boekel gaan maken, is een autovrij ecodorp van duurzame huurwoningen, buurthuis, werkplaats en kas, met mogelijkheden voor onze eigen voedselvoorziening, onze eigen energievoorziening, ecologische waterzuivering en duurzame ondernemingen, zoals een boomhuttenhotel, ontworpen door beroemde kunstenaars.

Verder komt er een natuurlijke speeltuin en hopelijk op termijn een maandelijkse streekmarkt.

Dat we een inspirerend voorbeeld voor duurzaam leven willen zijn, betekent niet alleen dat het ontzettend mooi zal zijn om er te wonen en werken. Het betekent ook dat we in de publiciteit zullen staan en potentiële investeerders zullen aantrekken.

In mei 2015 willen we met 20 volwassenen alvast in tijdelijke woningen op het terrein wonen. Ons afvalwater wordt ecologisch gezuiverd, we kunnen alvast ons voedsel gaan verbouwen en duurzame ondernemingen opstarten. Wekelijks gaan we een Youtubefilmpje uitbrengen om de voortgang te laten zien. En in 2017 gaan we het eerste kwart van de grond kopen om de permanente woningen te bouwen.
We hebben nog bewoners nodig, dus bekijk onze website en meld je aan.
www.ecodorpboekel.nl
Mocht je ons een keer willen bezoeken, donateurs krijgen een gratis overnachting in een boomhut aangeboden. Bezoek onze website om meer te weten te komen.