Wooncoöperatie De Warren heeft in het afgelopen jaar als collectief van 50 mensen samen met Natrufied Architecture een uniek gebouw ontworpen. Uit hout opgetrokken, energieneutraal, met veel gemeenschappelijke faciliteiten en -ruimten, met een gevel van gebruikt materiaal. Deze week is de omgevingsvergunning verleend en mag er gebouwd gaan worden. 

De Warren wordt een 6-laagse houten gebouw op Centrumeiland IJburg met 36 appartementen in het sociale en middeldure huursegment. De toekomstige huurders zijn verenigd in de wooncoöperatie en ontwerpen, ontwikkelen en beheren hun eigen pand. Ze zijn de eerste in Nederland die op deze wijze als groep een gebouw realiseren.

Ze willen op alle vlakken innoveren: dus bouwen met hout, met bouwmaterialen die al een eerder leven hebben gehad. Het ontwerp stimuleert menselijk contact. Dankzij hun architect hebben ze deze droom nu in een realistisch ontwerp gevangen en ziet ook de vergunningverlener in dat het anders kan!”

Voor de realisatie van de Warren is de wooncoöperatie nu in gesprek met een aantal mogelijke bouwpartijen. De planning is om voor de zomer in 2020 de eerste paal de grond in te slaan.

Ook is de laatste fase van de crowdfunding ingegaan waarbij de coöperatie iedereen de mogelijkheid biedt om te investeren in dit duurzame en sociale project in ruil voor een mooie rente. Meer informatie over deze crowdfunding en het project is te vinden op dewarren.co/crowdfunding