geschreven door Wim Gersteling

Met groot enthousiasme zijn 4 mensen in 2016 van start gegaan om van de monumentale Buitenschool één van de markantste en energieneutrale toplocaties van de regio te maken! Alle activiteiten die ze nu al dagelijks met veel passie uitoefenen brengen ze naar deze plek om gezamenlijk de toekomstige gasten te verwelkomen.

Zij wonen op dit moment al voor Carex in de prachtige Buitenschool. Deze mooie speling van het lot bracht ze als tijdelijke bewoners bij elkaar. Hoewel ze elkaar voordien al (veel) langer kenden waren ze ineens buren geworden en realiseerden ze zich hoe uniek deze plek is, en hoe logisch het is om hun ervaring, netwerken, talenten en visies te koppelen.

Ze willen wonen en werken in een ecologische woonvorm met duurzame bedrijvigheid. Alle generaties door elkaar heen. Door elkaar te helpen, aan te vullen en te ondersteunen profiteren ze gemeenschappelijk van elkaars inspanningen.

Op de platte daken van het nieuwe gedeelte willen ze zonnepanelen plaatsen. Het regenwater wordt gebruikt en ze slaan een bron voor schoon water. Het hele complex wordt optimaal geïsoleerd en verwarmd met aardwarmte. Energieneutraal dus!

Een grote permacultuurtuin voorziet de bewoners, het restaurant en de verswinkel in de toekomst van (dag)verse groenten en fruit.

Door blijvend plaats te bieden aan (leer)werktrajecten en dagbesteding, ruimte voor groepen, trainingen, workshops, een restaurant/dagcafé, een verswinkel en expositieruimte met parkachtige tuin wordt de Buitenschool een locatie met een invulling waar het goed toeven is.

Voor meer informatie zie de website: www.debuitenschool.nl