Gemeenteraads vergadering Sellingen, 25 september door Terra de Graaf

Er heerst een gemoedelijke sfeer het eerste kwartier, heel anders dan twee weken geleden, toen mensen konden inspreken. Vandaag staan er 8 hamerstukken op de agenda, waarvan ook die van Ecodorp Noordeland.
De burgemeester is vanavond de voorzitter.

Wij staan op nr 11, dat is wel de 2e van de hamerstukken, echter na 9 andere agendapunten.
Van onze groep zijn Susan, Nati, Gerrie, Gerrit en ik (Terra) aanwezig.
Er is toestemming gegeven om te mogen fotograferen en dit te gebruiken voor onze website.

Ik voel mijn hart harder kloppen, van verwachting en van al die jaren waarin we hier naar toegewerkt hebben, vandaag is het dan zover.
We gaan te horen krijgen dat ons niets meer in de weg staat om te beginnen aan het realiseren van ons Ecodorp, waarop we bijna 7 jaar aan voorbereidingstijd in hebben zitten.
Daar mag mijn hart ook wel harder van gaan kloppen.

Er wordt een nieuwe wethouder benoemd, meneer van der Goot .een feestelijk gebeuren, hij kreeg 18 stemmen van de 18 stemmers.
Een raadslid van Groen Links heeft tijd om een foto te maken van ons drieën, daar er voortdurend kleine pauzes ingelast worden, een wonderlijk gebeuren….. gemoedelijk en gezellig.
De reden van de pauze is dat er ook een nieuw raadslid wordt gekozen…

Daarna gaan er een aantal agenda punten er razendsnel doorheen, en voor we het weten komen de hamerstukken aan de beurt.
Ook die gaan supersnel. Bij aanvang wordt er eerst gevraagd of er nog een motie is tegen een van de vraagstukken, ja dus……. gelukkig niet bij ons.

Een hamerstuk is een te behandelen vergaderstuk, waarvan voorgesteld wordt (of vastgesteld is) dat het zonder discussie of stemming goedgekeurd kan worden. Dit hebben wij immers twee weken geleden al mee mogen maken, toen iedereen van de linkse tot de rechtse politiek zich konden vinden in ons project.
De voorzitter kan het nu dus “afhameren”. Deze term verwijst naar een afhandeling waar ceremonieel met de voorzittershamer op de tafel wordt geslagen.
Na de woorden:
Ecodorp Noordeland, wenst iemand het woord? Zo niet dan is het conform besloten. TIK…..
En ja dat was ie dan, op de tijd van 21:09 uur.

Een fantastisch moment voor ons als Noordelanders.
En zoals ik al eens eerder van een ander Ecodorp hoorde: Nu begint het pas….
We gaan ervoor!

 

Terra de Graaf